HUVUDPARTNERS
Nyheter - IBF Falun i Tjeckisk TV - ctl00_cph1_f_2-png_sImg
Nyheter - IBF Falun i Tjeckisk TV - ctl00_cph1_f_3-png_sImg
Nyheter - IBF Falun i Tjeckisk TV - ctl00_cph1_f_4-png_sImg
Nyheter - IBF Falun i Tjeckisk TV - ctl00_cph1_f_7-png_sImg
Nyheter - IBF Falun i Tjeckisk TV - ctl00_cph1_f_9-png_sImg
Nyheter - IBF Falun i Tjeckisk TV - ctl00_cph1_f_byggpartner-png_sImg
Nyheter - IBF Falun i Tjeckisk TV - ctl00_cph1_f_unihoc-logos-wfc-2018-2-png_sImg
Nyheter - IBF Falun i Tjeckisk TV - ctl00_cph1_f_hagnor-png_sImg
Nyheter - IBF Falun i Tjeckisk TV - ctl00_cph1_f_jalas-png_sImg
Nyheter - IBF Falun i Tjeckisk TV - ctl00_cph1_f_miljonaren-png_sImg

IBF Falun i Tjeckisk TV

SM_final.jpg

Nytt avtal tecknat med Tjeckisk TV-kanal om att sända 60 SSL matcher per säsong.

I ett pressmeddelande från Svenska Innebandyförbundet så meddelar man att SSL nu sprids även utanför Sveriges gränser i och med ett, för TV-branschen, unikt avtal där en stor sportkanal vill visa världens bästa innebandyliga på linjär TV med högkvalitativa och kostnadseffektiva produktioner som Svensk Innebandy och Sportsground gör i egen regi. 

Nova Group har sju olika TV-kanaler med en marknadsandel på drygt 40 procent. Däribland Nova Sport 1 som sedan tidigare sänder NHL, NBA, Wimbledon, UFC, Europa League och har drygt 1,6 miljoner abonnenter i Tjeckien och Slovakien. 

Efter VM kommer den kanalen även att visa SSL. 

– Det innebär helt enkelt att SSL kommer att nå ut till fler människor, vilket kommer att stärka ligans och även alla föreningars varumärken. Vi når en större och bredare publik, i många fall människor som inte sett SSL förut men som plötsligt bara är ett knapptryck från att kunna följa en match av bästa kvalité från till exempel Linköpings Sporthall, säger Svensk Innebandys arrangemangsansvarige Magnus Nilsson.

Nova Group köper 60 matcher per säsong i ett avtal över tre år (2+1). Premiärmatch på Nova Sport 1 är Linköping-Växjö den 15 december. 

– Det här är en unik affär på alla sätt och den har möjliggjorts av den klara strategi vi och Svensk Innebandy gemensamt har med SSLplay.se. Kvalitén och enhetligheten på sändningarna samt den tydliga paketeringen av SSLplay.se har varit A och O för att få Nova Group intresserade, säger Peter Gagnéus, vd för Sportsground.

Dusan Mendel är Head of Sports på Nova Sport. Han kommenterar nyheten så här:

– Innebandy är en av de mest populära sporterna i Tjeckien och Svenska Superligan är förmodligen den bästa innebandyligan i världen. Vi har internt testat ett par matcher med hjälp av Sportsground och Svensk Innebandy – det har varit succéartat. Resultatet har helt enkelt varit över all förväntan och därför har vi beslutat oss för att börja sända SSL i våra sportkanaler.

IBF TWEETS